Καλώς ήλθατε στο μαγικό κόσμο του Denise-Deco. Πώληση χονδρική - λιανική

Denise Deco Live Help

Κατηγορίες

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

Η λέξη μπομπονιέρα προέρχεται απο την Γαλλική λέξη bon bon που σημαίνει καραμέλα.
Η μπομπονιέρα μερικούς αιώνες πρίν, ήταν το δώρο του βασιλιά Λουδοβίκου προς τους καλεσμένους του (μικρά κουτάκια από κρύσταλλο και χρυσό που ήταν γεμάτα καραμέλες).
Σε παλιότερες εποχές, αντί για μπομπονιέρα, προσέφεραν γλύκισμα με μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα και γλυκά κουταλιού. Πέρασε απο διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει στη σημερινή της μορφή. Κάθε μπομπονιέρα περιέχει κουφέτα σε μονό αριθμό πάντα, γιατί ο μονός αριθμός συμβολιζει την ένωση του ζευγαριού σε "ένα".
Συνήθως επιλέγονται 5 κουφέτα, μπορείτε όμως να επιλέξετε 7 ή και 9. Τα 5 κουφέτα που είναι και η επικρατέστερη επιλογή, συμβολίζει την υγεία, τη μακροζωία, τη χαρά, την ευημερία και τη γονιμότητα του ζευγαριού. Το λευκό τους χρώμα συμβολίζει τις ευτυχισμένες μέρες που θα μοιραστείτε με το/τη σύντροφο σας. Η γλυκόπικρη γέυση τους από το συνδυασμό της ζάχαρης με το αμύγδαλο συμβολίζει τις χαρές και τις λύπες του γάμου και το αμύγδαλο τη γονιμότητα και τους γερούς διαδόχους που θα αποκτήσετε.
Η μπομπονιέρα σήμερα έχει εξελιχθεί και βλεπουμε πια, μια απίστευτη ποικιλία από υλικά και σχέδια. Μπομπονιέρες από μαντήλια, πουγκιά, οργάντζα, σατέν, ταφτά, τούλι, συνδυασμό κάποιων από αυτά, κουτάκια, φάκελοι από οργαντίνα, σατέν, με μονογράμματα, με μεταλλικά αξεσουάρ, με περίτεχνα αντικείμενα. Υπάρχει πλέον μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Η σημασία της μπομπονιέρας είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθός της, είναι το γλυκό ενθύμιο, που θα κρατήσουν οι καλεσμένοι για να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που έζησαν στον γάμο ή στην βάπτιση.

Υποκατηγορίες

Denise - Deco © 2022